top of page

Januari 2021 - SCHEPEN DOEN DE WERELD DRAAIEN

Een wereldwijde gemeenschap: 1,7 miljoen zeelieden, 61000 schepen, 6000 havens...

Bekijk de videoclip

September 2022 - IN MEMORIAM LUC DE SCHUTTER (16-04-1952 - 08-09-2022)

Met grote droefheid melden wij u het onverwacht overlijden van onze vrijwilliger Luc De Schutter.

Na zijn loopbaan in de maritieme sector besloot Luc zich als vrijwilliger bij het Seamen Centre Zeebrugge in te zetten voor de zeelieden.

Toen het Seamen Centre in 2020 door de corona-pandemie noodgedwongen moest sluiten, bleef Luc toch de contacten met onze zeelieden onderhouden.

Bijna dagelijks was hij met ons busje op toer om hen van de dringendste behoeften te voorzien en hen, met zijn gekende glimlach of met een leuke kwinkslag, een positief verhaal te brengen.

Zijn heengaan betekent voor het Seamen Centre en vooral voor de vele zeelieden die in onze haven aanmeren een groot verlies. 

 

 

20220917 Lucas De Schutter.PNG
20190412 Zeebrugse havengemeenschap.JPG

April 2019 - FINANCIELE STEUN VOOR SEAMEN CENTRE ZEEBRUGGE

Op 12 april 2019 ontving Erna Vienne, voorzitter van Seamen Centre Zeebrugge vzw, een cheque van 3500 € vanwege de Zeebrugse havengemeenschap.

Dit bedrag, dat de opbengst vertegenwoordigde van de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van de havengemeenschap, betekent een welgekomen steun voor de vzw.

Op de foto v.l.n.r.: Marc Adriansens (CEO van ICO), Joachim Coens (CEO havenbestuur MBZ), Erna Vienne (voorzitter Seamen Centre Zeebrugge), Dirk De fauw (burgemeester van Brugge en voorzitter havenbestuur MBZ) en Geert Vandecapelle (voorzitter De Kring Zeebrugge/Brugge).

Mei 2018 - NIEUWE PENDELBUS VOOR SEAMEN CENTRE ZEEBRUGGE

Op woensdag 2 mei 2018 ontving Erna Vienne, voorzitter van Seamen Centre Zeebrugge vzw, plechtig de sleutels van het nieuwe havenbusje uit handen van Kurt Callaerts, algemeen sectorverantwoordelijke maritiem-luchtvaart bij ACV-Transcom, namens ITF Seafarers' Trust.

Dat fonds van de internationale koepelorganisatie van transport-vakbonden wereldwijd (ITF) kocht voor de derde keer het busje aan voor de haven, opdat zeelieden makkelijker en sneller van en naar het zeemanshuis zouden kunnen pendelen. Het zal dagelijks gratis de verschillende haventerminals aandoen om hen op te halen en af te zetten.

Voor de zeelieden betekent deze dienstverlening een enorme en gewaardeerde meerwaarde. Het zeemanshuis is een plek waar ze bij aankomst in de haven terecht kunnen voor onder meer ontspanning, morele en materiële steun.

Volgens ITF Seafarers' Trust zelf is een goed functionerend zeemans-huis essentieel voor elke haven ter wereld. 90% van alle consumptiegoederen wordt immers over zee vervoerd. De zeelieden vormen een belangrijk onderdeel in dit transportnetwerk. Om die reden financiert dit fonds projecten die in het belang zijn van hun gezondheid en welzijn.

bottom of page